Friday, 20 July 2012

Ramadhan Al- Mubarak :]

Assalamualaikum wahai pembaca yang comel - comel belaka :) 


Apa khabar korang semua ? maaf ,dah lama nadia tak update blog ni . hehe .


Sebagaimana kita tahu , esok kita akan mula berpuasa...nadia pasti mesti semua seronok kan nak start puasa ? hehe . semua semangat ! Alhamdullilah ... rahmat Allah pun turun pada malam yg indah  ....jom sama - sama kita perbaiki diri kita , tingkatkan iman , dekatkan diri dengan Allah pada bulan yang penuh barakah ini :) Saya Nadia Amira ingin mengucapkan " Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al - Mubarak kepada seluruh umat Islam seluruh dunia :)" hehehe . 


Berpuasa dari segi istilah bermaksud menahan diri daripada makan dan minum serta segala perbuatan yang boleh membatalkan puasa, mulai dari terbit fajar sehinggalah terbenam matahari. Kita pun kene sedaya upaya menghindarkan diri dari maksiat :) maksiat mata , maksiat mulut , maksiat telinga dan banyak lagi & banyakknlah beramal , pahala akan berlipat ganda . InsyAllah :) 


Niat puasa :)

Maksud : Sahaja aku berpuasa  esok hari pada Bulan Ramadan tahun ini kerana Allah Taala 
Terima kasih Ya Allah , kerana beri aku peluang untuk brtemu dgn bulan Ramadhan pada tahun ini :')Nadia rasa smpai sini dulu ye pada kali ini , let's improve ourselves this Ramadhan guys :)  

Selamat malam & Assalamualaikum 


No comments:

Post a Comment